dilluns, 6 de juny del 2016

Cambis físics

La pubertat, aquesta etapa en la que, els adolescents, canvien el aspecte físic i emocional, en aquest apartat ens fixarem en els canvis físics dels adolescents.

En primer lloc aclarirem que l'adolescència no es lo mateix que la pubertat. Segons diu el diccionari català, l'adolescència és el període que passa entre que finalitza la infància i comença la edat adulta i la pubertat és el període entre el moment de l'aparició dels primers caràcters sexuals secundaris i la consecució de la fertilitat. 

La pubertat, aquesta etapa tan estimada per alguns, però odiada per altres, la pubertat és una etapa bonica en que un noi o noia, passa de ser un nen petit que jugava amb joguines a un "home/dona" (per dir-ho d'alguna manera). La edat estimada de la pubertat, és en les noies dels 10 anys - 11 anys i dels nois entre els 12 anys - 13 anys.

Els canvis que més destaquen en la pubertat i que a tothom li passa, es que ens creix el pèl en zones internes, a les noies li creixen els pits i a ambdós sexes en surt l'acne, en algunes persones surt més i en altres menys, però un estudi fet al 2008 diu que vuit de cada deu adolescents té aquest tipus "d'infermetat" que no passa a ser més de deu o quinze granets a la cara cada més (~).

En aquesta edat també es comú en els joves l'estirada (El estiron), és la màxima acceleració de la talla i canvia segons el gènere. Les nenes, per exemple, presenten una "estirada" de 7 a 12 cm / any i els nens de 8 a 13 cm / any. Aquesta estirada passa, com a terme mitjà, als 12 anys en les nenes i als 14 anys en els nens.





Poso un vídeo aquí que tracta sobre noies i homes, com es sentien quan van començar a entrar a la pubertat.

I ara afegeixo un acudit sobre la pubertat que volia compartir


1 comentari:

  1. 8
    Sergio, està prou bé, tot i que T'HAURIA de suspendre només per escriure canvis amb B.!!
    La trobo una mica impersonal, llevat de l'acudit..hauries d'haver fet algun comentari sobre alguna de les informacions que has trobat.....A banda d'això has complert tots els requisits formals

    ResponElimina